sunnuntai 3. elokuuta 2014

Berliini, kesä osa 2

Toisella reissulla Berliiniin ehdittiin myös rentoutumaan edellisellä reissulla tutuiksi tulleissa paikoissa. Olimme kiertäneet museosaarta kävelykierroksella ja tällä kertaa päädyimme pötköttelemään siellä.


Museot eivät juurikaan meitä kiinnosta, mutta museosaarella on menossa rakennustyöt, joissa rakennetaan uudestaan Berliinin palatsia. Sen vieressä on rakennus, jossa toimii kahvila ja alemmissa kerroksissa kerrotaan työmaasta. Rakennukseen on kolmen euron sisäänpääsy ja sillä rahoitetaan rakentamista. Tämä meille kerrottiin kävelyreissun aikana ja varsinkin puolisoa houkutti käydä katsomassa miltä rakennustyömaa korkeuksista näyttää. Joten mekin annettiin panoksemme uudelleen rakennukseen.


Tässä kuva terassilta.


Tämän jälkeen jatkoimme matkaa vielä toiseenkin puistoon nauttimaan ilta-auringosta. Jonka jälkeen treffattiin viime reissulla tutuksi tulleisiin Toniin ja Elinaan ja vietettiin iltaa baarissa iltamyöhään.


Viimeinen kokonainen päivä oli lähes täysin suunnittelematon. Ensimmäiseksi käytiin todella suuressa Humanassa ostoksilla, mutta en löytänyt mitään. Muutoin haluttiin hengailla kahviloissa ja ravintoloissa. Ja sitä me sitten tehtiin. Ja syötiin ihan sikana.


Onneksi ruokapaikkojen välillä sai kulutettua kaloreita kävelemällä sinne ja tänne ja vähän muuallekin.


Illallisessa käytiin Amrit-nimisessä Intialaisessa ravintolassa. Se oli ihan mielettömän upea ulkoisesti - ja sen takia me sinne mentiinkin. Käveltiin meinaan sen ohitse aiemmin päivällä. Itse olin jo ihan sekaisin siitä, että missä se sijaitsi, mutta onneksi mies muisti ja löydettiin se. Nimi kun ei ollut mieleen jäänyt. Vain se upea ulkomuoto. Antti-Jussi tilasi voikanaa ja mä tilasin keltasta currya. Varsinkin voikana oli ihan mahtavaa! En voi kuin suositella. Nam!


Ruuan jälkeen paineltiin unille, että jaksettaisiin vielä yksi päivä. Jouduttiin luovuttamaan huone tietenkin jo puolilta päivin, mutta lentokentälle meidän piti lähteä vasta seitsemän aikaan illalla, joten ehdittiin tekemään vielä vaikka ja mitä.

Pääosin jatkettiin sitä samaa haahuilua ja syömistä, kuin edellisenäkin päivänä.


Tämä oli myös ensimmäinen päivä, kun jaksoin oikeasti kuvailla vähän ympäristöäkin.


Parisuhdereissulla pitänee ottaa yksi parisuhdekuvakin.


Kuten huomaatte niin kuvassa on katto. Eli Dach.


Berliinissä on niin paljon upeaa katutaidetta.

 

Sellainen oli toinen visiittimme Berliinissä. Tämäkään ei todellakaan tule olemaan viimeinen kerta Berliinissä. Olisi joskus ihanaa päästä viettämään vielä pidempi aika siellä. Tosin en tiedä olisiko se kovinkaan terveellinen valinta, sillä parasta Berliinissä on lukuisat kohtuuhintaiset ruokapaikat ja aivan liian halvat kahvilat.

Noora <3 Berliini.

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea näitä Berliini-sisältöisiä postauksia, sinne mekin suuntaamme joulukuussa! Oma matkablogini löytyy osoitteesta http://project4ever.blogspot.fi/ , mikäli kaipaat matkailuaiheista blogilukemista :)

    VastaaPoista
  2. Sehr schöner Artikel, teile ihn weiter. Wenn Sie nach qualitativ besseren Restaurants in Berlin suchen, besuchen Sie bitte das Vedis Indisches Restaurant

    VastaaPoista