lauantai 2. elokuuta 2014

Berliini, Kesä osa 1

Ensimmäisellä reissulla Berliiniin mä tiesin, että se ei ollut viimeinen kerta kaupungissa. Se oli ihana kaupunki. Yksi parhaista missä olen koskaan päässyt käymään. Tuntui hyvältä. Sitä mä en tiennyt, että mä tulisin pääsemään sinne uudestaan parin kuukauden päästä. Lentolippujen voitto tuli todella hyvään aikaan ja onneksi päätettiin käyttää ne heti kesäloman aikana.

Koska viimekertainen reissu sisälsi hyvin paljon turistikohteita ja nähtävyyksiä, niin päätettiin, että tämä reissu on erilainen. Haluttiin keskittyä toisiimme, auringosta nauttimiseen, hyvään ruokaan ja kivoissa paikoissa istuskeluun. Niin ja shoppailuun. Ja joo okei, oltiin me ihan perusturrejakin.

Matkaseuralaisena oli siis oma aviomies.


Meillä oli lento iltapäivällä perillä ja päätettiin käyttää heti ensimmäinen iltakin hyvin hyödyksi. Kierrettiin ostoskeskus Alexaa muutama tunti. Sen pihalla oli kiva eteläsaksalaishenkinen terassi, jossa oli hyvä lepuutella jalkoja shoppailun jälkeen.


Ekana iltana haluttiin syödä myös vähän fiinimmin. Käytiin pihviravintola Asadorissa. Nälkäisenä tuli kuvattua vain alkupalat. Olisin kyllä mielelläni kuvannut pihvisalaattinikin, mutta aina ei voi muistaa. Hyvää oli!


Seuraava aamu aloitettiin turistiosiolla. Viime reissulla ei käyty tv-tornissa, joten tällä kertaa haluttiin käydä katsomassa miltä Berliini näyttää korkeuksista. Oltiin ostettu ennakkoon early birds-liput, joilla pääsi halvemmalla (13 euroa) torniin heti sen auettua. Ulkona oli melko iso jono ja oletettiin, että saadaan jonotella melko kauan kuitenkin, mutta jonosta lähes kaikki menivät ostamaan lippuja. Ennakkoon lipun ostaneita oli aika vähän, joten päästiin torniin ekojen joukossa.


En välttämättä suosittelisi aamupalaa tornissa, sillä se oli tietenkin kalliimpi, kuin monessa muussa paikassa. Ja aamupalapaikkojahan Berliinissä riittää. Oltiin kuitenkin fiksuja ja tajuttiin, että yhden hengen aamupalasetissä on 4 palaa leipää! Siitähän syö jo kaksi ihmistä. Joten jaettiin yksi lautanen ja tilattiin lisäksi extramehu ja pekonia Antti-Jussille. Pari kymppiä meni aamupalaan, mutta ehkä se oli ihan kohtuullinen hinta, kun maisemat olivat varsin hienot.


Tornissa käynnin jälkeen shoppailtiin ihan tornin kupeesta löytyvässä Primarkissa. Ensimmäisen reissun aikana Primark sijaitsi vain jossakin korvessa, mutta nyt sellainen oli avattu Alexanderplatzillekin. Kelpasi meille paremin kuin hyvin.

Shoppailun jälkeen käytiin myöhäisellä lounaalla Cafe Bleibtreussa. Oltiin Tripadvisorista nähty, että se oli saanut hyviä arvosteluja ja lounaslista näytti todella houkuttelevalta. Ruoka ei kuitenkaan ollut mitenkään erityistä - osaisin tehdä parempaa itsekin. Mutta se oli halpaa ja sitä oli paljon. Lisäksi petyin, koska mun ruuan piti oikeasti tulla riisin kanssa, mutta sitten siinä olikin ranut. No, ei se mitään, koska salaattia ja kanaa oli niin paljon, että ei siihen hiilariosioon hirveästi tarvinnut koskea.


Jatkan tästä huomenna, sillä muutoin tästä kirjoituksesta venahtaa aivan liian pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti